Kategori

Interessante Artikler

1 Test
B. Eksempler på peptid- og proteinhormoner
2 Test
Skjoldbruskkirtelstimulerende hormon (TSH)
3 Kræft
Diabetes mellitus og hjerte-kar-sygdomme: hvordan man forbliver sund
4 Hypofysen
Hippokratisk ed-tekst
5 Hypofysen
Hvorfor er diabetes insipidus farlig: mulige konsekvenser af patologi
Image
Vigtigste // Kræft

Diabetes mellitus og alt om det!


Verdensnyheder om diabetes, nye udviklinger, produkter.

  • Ubesvarede emner
  • Aktive emner
  • Søg
  • Brugere
  • vores hold

Insuliner: Actrapid og Protomin-insulin

Insuliner: Actrapid og Protomin-insulin

Indlæg af Silina »06.08.2009, 19:51

Post Ilan »06.08.2009, 21:11

Limes besked "06.08.2009, 21:28

Indlæg af Silina »06.08.2009, 22:06

Post Irina »06.08.2009, 22:24

Indlæg af Chubb »08/07/2009 11:22

DC's meddelelse "07.08.2009, 15:04

I begyndelsen af ​​min "karriere" blev jeg injiceret med Prostam og Protamine. Disse var de mest "primitive" svinekødsinsulin. De reducerede sukker, men hvordan - kun Gud ved. Tilsyneladende troede lægerne, at min egen bugspytkirtel stadig fungerede godt og simpelthen havde brug for en simpel support. Naturligvis kunne der ikke være tale om stabil kompensation..
Derudover havde lægerne klager over dem over renheden og tilstedeværelsen af ​​utilstrækkelige urenheder, på grund af hvilke allergier og infiltration opstod..

Disse insuliner kan således bruges, men som en midlertidig foranstaltning. Bedre at skifte til mere moderne menneskelige insuliner med forudsigelig handling. Under alle omstændigheder skal du spørge endokrinologen.

Besked fra Silina »07.08.2009, 18:17

Limes besked "07.08.2009, 22:33

Besked fra Silina »08.08.2009, 10:55

Limes besked "08.08.2009, 19:32

Besked fra DC "08.08.2009, 22:52

Silina
Læger, der ikke gør noget, spørger normalt: "Hvad vil du have af mig?" og de gør ikke lort. Så din læge er ikke det værste tilfælde og gør hvad han kan. Men om det faktum, at kompensation ikke fungerer på nogen måde, skal hun konstant gentage.

Citron
Dit had mod Actrapid og Protafan er ekstremt ubehageligt for mig personligt, fordi Jeg har levet fint på disse insuliner i de sidste 15 år. Og hvorfor besluttede du dig for, at disse insuliner i fyldfyldere "forsvandt"? Måske besluttede bare gammel mand Lukashenko at spare penge: hvorfor købe importerede insuliner, hvis der er nogle af vores egne og "ikke værre"?

Kalkmeddelelse "09.08.2009, 9:42

Limes besked "09.08.2009, 13:09

Indlæg af Silina »09.08.2009, 13:45

  • Hovedfora
  • ↳ Diabetes mellitus og alt om det
  • ↳ Blodglukosemålere og teststrimler
  • ↳ Andre emner
  • ↳ Diabetesnyheder
  • ↳ Meddelelser
  • ↳ Dating
  • ↳ Forumregler
  • Regionale nyheder (tilføj dine egne nyheder)
  • Federal Fjernøsten Føderalt distrikt
  • ↳ Volga Federal District
  • ↳ Nordvestlige føderale distrikt
  • ↳ Sibirisk føderalt distrikt
  • ↳ Ural føderale distrikt
  • ↳ Det centrale føderale distrikt
  • ↳ Sydlige FD
  • ↳ SNG, nabolande
  • ↳ Nyheder (på engelsk)

Hvem er på konferencen nu

Aktuelt gennemsøger dette forum: ingen registrerede brugere og 1 gæst

AKTRAPID NM: anmeldelser

Det skete så, at jeg blev diabetiker, da jeg var 8 år, det skete på grund af en mislykket operation, som næsten kostede mig mit liv. Jeg blev straks sat på insulin. Og det var 95, og intet blev tilbudt undtagen aktrapid og protathan. Dette insulin fungerede for mig. Det har en fremragende grad af oprensning, jeg er ikke allergisk over for det. Insulin blev oprindeligt produceret i penfiler til små plastsprøjtepenne, det var meget let at bruge dem. Derefter begyndte der at blive produceret penfiles i en højere dosis, jeg fik ordineret større og tungere sprøjtepenne. Injektionerne blev utroligt smertefulde, men det tog noget at vænne sig til. Faktisk begynder insulin i mit tilfælde at arbejde ikke en halv time efter administration, men meget senere er hypoglykæmi på dette insulin simpelthen urealistisk. Det er meget hårdt og tager lang tid at stoppe det. læs mere og derefter hele dagen en frygtelig svaghed i hele kroppen.

Det skete så, at jeg blev diabetiker, da jeg var 8 år, det skete på grund af en mislykket operation, som næsten kostede mig mit liv. Jeg blev straks sat på insulin. Og det var 95, og intet blev tilbudt undtagen aktrapid og protathan. Dette insulin fungerede for mig. Det har en fremragende grad af oprensning, jeg er ikke allergisk over for det. Insulin blev oprindeligt produceret i penfiler til små plastik sprøjtepenne, det var meget let at bruge dem. Derefter begyndte der at blive produceret penfiles i en højere dosis, jeg fik ordineret større og tungere sprøjtepenne. Injektionerne blev utroligt smertefulde, men det tog noget at vænne sig til. Faktisk begynder insulin i mit tilfælde at arbejde ikke en halv time efter administration, men meget senere er hypoglykæmi på dette insulin simpelthen urealistisk. Det er meget hårdt og i lang tid stopper det, og så er der en frygtelig svaghed hele dagen i hele kroppen.

Nogle læger hæver dette insulin ved at forklare, at det er menneske, og selvfølgelig styres de af fremmed produktion. Ja, jeg er enig, i sammenligning med ukrainske fremstillede insuliner er denne bedre i kvalitet og oprensning. Der er et plus i en relativt overkommelig pris. Men der er mange ulemper i det! Naturligvis er hver organisme individuel, og du bør ikke drage en specifik konklusion ud fra personlig erfaring. Jeg kender mange mennesker, der kun bruger actrapid med protaphan hele deres liv og formår at kompensere fuldstændigt for diabetes, men jeg havde en bitter oplevelse! Ved hjælp af dette insulin blev sukkeret opbevaret fra 9 til 15, kroppen havde insulinresistens over for det. En anden væsentlig ulempe er starten på dens handling (den træder i kraft 30 minutter efter injektionsstart) - det forårsager forfærdeligt ubehag under. læs mere graviditeter i den situation, hvor det er nødvendigt kraftigt at sænke høje blodsukkerniveauer, ligesom mens man ikke venter, vides det ikke, hvordan kroppen kan opføre sig, så nogle gange fløj den i hypo. Baseret på min personlige erfaring anbefaler jeg ikke brugen af ​​disse insuliner, da der er insuliner, der er meget højere i kvalitet (apidra, novorapid)

Nogle læger hæver dette insulin ved at forklare, at det er menneske, og selvfølgelig styres de af fremmed produktion. Ja, jeg er enig, i sammenligning med ukrainsk-fremstillede insuliner er denne bedre i kvalitet og oprensning. Der er et plus i en relativt overkommelig pris. Men der er mange ulemper ved det! Naturligvis er hver organisme individuel, og du bør ikke drage en specifik konklusion ud fra personlig erfaring. Jeg kender mange mennesker, der kun bruger actrapid med protaphan hele deres liv og formår at kompensere fuldstændigt for diabetes, men jeg havde en bitter oplevelse! Ved hjælp af dette insulin blev sukkeret opbevaret fra 9 til 15, kroppen havde insulinresistens over for det. En anden væsentlig ulempe er starten på dens handling (den træder i kraft 30 minutter efter injektionsstart) - dette medfører forfærdeligt ubehag under graviditeten i en situation, hvor det er nødvendigt kraftigt at sænke høje blodsukkerniveauer, og det vides heller ikke, hvordan kroppen kan opføre sig, mens man venter, så nogle gange fløj det ind i hypo. Baseret på min personlige erfaring anbefaler jeg ikke brugen af ​​disse insuliner, da der er insuliner, der er meget højere i kvalitet (apidra, novorapid)

Min mor er en erfaren diabetiker. Siden 1988. I 2005 fik hun insulin på, hvor mange forskellige insuliner vi har prøvet i løbet af denne periode. Læger har endda haft svært ved at finde den rigtige. Endelig er vi valgt "Actrapid". Det er faktisk meget vanskeligt at finde insulin. Der er mange bivirkninger. Også på "Actrapid". Bivirkninger kan være urticaria, hududslæt, meget sjældent anafylaktiske reaktioner. Hypoglykæmi. Perifer neuropati. Brydningsfejl, mindre ofte diabetisk retinopati. Der er også reaktioner på injektionsstederne (oppustethed og kløe). Hævelse. Derfor vælges strengt insulin under tilsyn af en læge. Selve Actrapid er en gennemsigtig, farveløs væske. I en lille ampul. Mere præcist i patronen. Da dette insulin kun findes i cylinderampuller. Til sprøjtepenne.... læs mere Der er 5 patroner i pakken. Serien og udløbsdatoen er også angivet på pakken. Generelt er "Actrapid" et kortvirkende insulin produceret af rekombinant DNA-bioteknologi. Insulins virkning begynder i os inden for en halv time efter administration, den maksimale effekt vises inden for 1,5-3,5 timer, mens den samlede handling varer ca. 7-8 timer. Men igen, en gang ad gangen er det ikke nødvendigt. Hvis sukkeret stiger kraftigt, vil insulinets virkning bremse lidt. Doseringen er meget individuel. En læge ordinerede det til os. Men så vidt jeg ved, har hver diabetiker sin egen dosis. Generelt er vi ingen steder uden insulin. Jeg vil stadig anbefale Aktrapid, da det viste sig at være den bedste mulighed for os. For andre anbefaler jeg dig stadig at konsultere din læge. Når alt kommer til alt er dette så alvorligt, at du ikke engang skal starte alene..

Min mor er en erfaren diabetiker. Siden 1988. I 2005 fik hun insulin på, hvor mange forskellige insuliner vi har prøvet i løbet af denne periode. Læger har endda haft svært ved at finde den rigtige. Nå, endelig er vi blevet hentet "Actrapid". Faktisk er det meget vanskeligt at finde insulin. Der er mange bivirkninger. Også på "Actrapid". Bivirkninger kan være urticaria, hududslæt, meget sjældent anafylaktiske reaktioner. Hypoglykæmi. Perifer neuropati. Brydningsfejl, mindre ofte diabetisk retinopati. Der er også reaktioner på injektionsstederne (oppustethed og kløe). Hævelse. Derfor vælges strengt insulin under tilsyn af en læge, selvom Actrapid er en klar, farveløs væske. I en lille ampul. Mere præcist i patronen. Da dette insulin udelukkende findes i cylinderampuller. Til sprøjtepenne. I alt er der 5 patroner i pakken. Serien og udløbsdatoen er også angivet på pakken. Generelt er "Actrapid" et kortvirkende insulin produceret af rekombinant DNA-bioteknologi. Effekten af ​​insulin begynder hos os inden for en halv time efter administration, den maksimale effekt manifesteres inden for 1, 5 - 3,5 timer med en samlet handlingsvarighed på cirka 7 - 8 timer. Men igen, en gang ad gangen er det ikke nødvendigt. Hvis sukkeret stiger kraftigt, vil insulinets virkning sænkes en smule. Doseringen er meget individuel. En læge ordinerede det til os. Men så vidt jeg ved, har hver diabetiker sin egen dosis. Generelt er vi ingen steder uden insulin. Jeg vil stadig anbefale "Actrapid", da det viste sig at være den bedste mulighed for os. For andre anbefaler jeg dig stadig at konsultere din læge. Når alt kommer til alt er dette så alvorligt, at du ikke engang skal starte alene..

Diabetes mellitus og dens behandling - Dia-Club

”Insulin er medicin til de smarte, ikke til tåber,
hvad enten de er læger eller patienter "
(E.P. Jocelyn)

  • Forum
  • Dia-Club ABC
  • regler
  • Dia-Club Knowledge Base
  • Forumindeks ‹Diabetes mellitus, de vigtigste sektioner i forummet‹ Insuliner
  • Skift skriftstørrelse
  • udskriftsversion
  • mobil version
  • FAQ
  • registrering
  • input

Novorapid + Aktrapid

Novorapid + Aktrapid

Charmerende Victoria "28. feb. 2007, 17:10

kot_behemot 28. feb. 2007 17:24

Lyulek »01 marts 2007, 08:37

kot_behemot »1. marts 2007, 12:39

Lyulek »1. marts 2007, 16:11

Jeg giver 2 insulin på samme tid.

Irishka.K "3. marts 2007, 23:19

Jeg giver 2 insulin på samme tid.

Hvorfor hvad er pointen?.

Vasya »3. marts 2007, 23:24

Og betydningen, for ikke at gentage sig selv, kan læses i beskrivelsen af ​​programmet "Diabetes 2000".

lans »14. marts 2007, 21:01

Lyulek »15. marts 2007, 08:47

Alex Bird »15. marts 2007, 19:15

Lyulek »16. marts 2007, 00:07

Laza »21. marts, 2007 16:29

Juris "21. marts 2007, 16:45

Johnik »17. maj 2007, 23:31

Elena N "22. maj 2007, 12:28

Actrapid

Sammensætning

Actrapid NM indeholder opløseligt insulin (human genetisk manipuleret) samt følgende yderligere komponenter: zinkchlorid, metacresol, vand, glycerol, natriumhydroxid og / eller saltsyre.

Frigør formular

Fås i form af en opløsning til injektion. Der er også kendt en sådan form for frigivelse som Actrapid NM Penfill. Det sælges også som en injektionsopløsning..

farmakologisk virkning

Et hypoglykæmisk lægemiddel, der er kortvirkende insulin.

Farmakodynamik og farmakokinetik

Insulin Actrapid produceres ved rekombinant DNA-bioteknologi ved anvendelse af Saccharomyces cerevisiae-stammen. Hans INN - Insulin menneske.

Lægemidlet interagerer med receptoren på cellernes ydre cytoplasmatiske membran. Det danner et insulin-receptorkompleks. Det aktiverer intracellulære processer ved at stimulere biosyntese af cAMP eller ved at komme ind i en muskelcelle.

Et fald i glukoseniveauer skyldes en stigning i dets intracellulære transport og assimilering med væv, aktivering af lipogenese, proteinsyntese og glykogenogenese såvel som et fald i leverproduktionshastigheden osv..

Agentens handling begynder inden for 30 minutter efter påføring. Den maksimale effekt kan ses i gennemsnit inden for 2,5 timer. Den samlede handling varighed er 7-8 timer.

Individuelle karakteristika for patienter er mulige, inklusive dem afhængigt af doseringsstørrelsen.

Indikationer for brug

Indikationer til brug - diabetes mellitus. Da effekten af ​​brugen af ​​lægemidlet kommer ret hurtigt, ordineres det til nødsituationer, der ledsages af en krænkelse af glykæmisk kontrol.

Kontraindikationer

Insulom og hypoglykæmi.

Bivirkninger

Når du bruger stoffet, kan der opstå allergiske reaktioner: Quinckes ødem, udslæt. Lipodystrofi er rapporteret i sjældne tilfælde. Sandsynlig modstand mod Actrapid.

Instruktioner til brug af Actrapid (måde og dosering)

Instruktionen til Actrapid rapporterer, at lægemidlet administreres subkutant eller intravenøst. Doseringen vælges af en specialist på individuel basis afhængigt af patientens insulinbehov. Typisk er doseringen 0,3-1 IE / kg pr. Dag. Med insulinresistens kan behovet være højere, og i tilfælde af resterende endogen insulinproduktion lavere. Patienter bør overvåges nøje for blodsukker.

I tilfælde af nedsat nyre- eller leverfunktion er behovet for insulin mindre. Så du skal justere doseringen.

Brugsanvisning til Actrapid indikerer, at den kan bruges i kombination med langtidsvirkende insuliner.

Lægemidlet administreres en halv time før et måltid eller en snack med kulhydrater. Typisk gives injektioner subkutant i den forreste abdominale væg. Dette sikrer hurtigere absorption. Derudover kan der gives injektioner til låret, deltamuskulaturen i skulderen eller balderne. For at forhindre lipodystrofi skal injektionsstederne ændres.

Intravenøs administration er kun tilladt, hvis injektioner gives af en sundhedsperson. Intramuskulært administreres lægemidlet kun som anvist af en specialist.

Overdosis

I tilfælde af overdosering er følgende mulige: søvnløshed, overdreven bleghed, øget uro og appetit, rysten, svedtendens, hovedpine, paræstesier i munden, hjertebanken. I tilfælde af anvendelse af lægemidlet i doser, der er meget højere end normen, kan patienten falde i koma.

I tilfælde af mild hypoglykæmi skal du spise sukker eller sukkerrige fødevarer. I tilfælde af alvorlig overdosering injiceres 1 mg Glucagon intramuskulært. Om nødvendigt injiceres yderligere koncentrerede glukoseopløsninger.

Interaktion

Insulins hypoglykæmiske virkning øges, når der tages orale hypoglykæmiske midler, angiotensinkonverterende enzymhæmmere, ikke-selektive betablokkere, sulfonamider, tetracycliner, ketoconazol, pyridoxin, cyclophosphamid, lithiumpræparater, Mebolamid-hæmmere, carboamino angiophoxydase medicin indeholdende ethanol. Alkohol forbedrer ikke kun, men forlænger også effekten af ​​Actrapid.

Tværtimod aftager den hypoglykæmiske virkning under indflydelse af orale svangerskabsforebyggende midler, skjoldbruskkirtelhormoner, heparin, sympatomimetika, klonidin, diazoxid, fenytoin, glukokortikosteroider, thiaziddiuretika, tricykliske antidepressiva, danazol, calciumkanalblokkere, morfin.

Effekten af ​​Actrapid kan både forstærkes og svækkes ved anvendelse af reserpin og salicylater. Octreotid, lanreotid kan nedsætte eller øge behovet for insulin.

Brug af betablokkere kan maskere symptomerne på hypoglykæmi og forhindre eliminering af det.

Nogle produkter, såsom dem, der indeholder thioler eller sulfitter, kan nedbryde insulin.

Salgsbetingelser

Sælges kun på recept.

Opbevaringsforhold

Opbevar opløsningen i køleskab ved 2–8 ° C. Kan ikke fryses. Efter åbning opbevares hætteglassene ved stuetemperatur. Det er uønsket at opbevare dem i køleskabet. Beskyt hætteglas mod direkte udsættelse for varme og lys. Opbevares utilgængeligt for børn.

Holdbarhed

En åbnet flaske opbevares i ikke længere end 6 uger. Inden åbningen er lægemidlets holdbarhed 30 måneder. Brug ikke opløsningen efter udløbsdatoen.

Anmeldelser

Anmeldelser karakteriserer Actrapid som et pålideligt lægemiddel, der giver dig mulighed for at få forudsigelig glykæmisk kontrol. Patienter elsker lægemidlets hastighed. Blandt de negative aspekter bemærkes kun den ubelejlige form for frigivelse af lægemidlet i form af en opløsning til injektion, hvis introduktion ofte kræver tilsyn med en specialist.

Actrapid pris hvor man kan købe

Prisen på Actrapid er omkring 450 rubler. Du kan kun købe dette produkt efter lægens recept..

Prisen på insulin Actrapid HM Penfill er ca. 950 rubler. Således betragtes stoffet som ret dyrt. I nogle onlineapoteker kan prisen på Actrapid være højere end angivet.

Hvordan Novorapid adskiller sig fra Apidr, hvilket er mere effektivt

Med insulinafhængig diabetes er det svært at holde sukkerniveauet konsekvent. Forberedelser-analoger af kort insulin gør patientens liv lettere, tillad ikke at overholde en streng diæt.

Disse lægemidler inkluderer Novorapid og Apidra. Moderne insulinbehandling undgår hypoglykæmi, forhindrer koma og sikrer langvarig kontrol med blodsukkeret.

Novorapid

Novorapid er en analog af naturligt insulin, et moderne hurtigtvirkende middel mod høje sukkerniveauer i diabetes. Handlingen er baseret på at genopfylde den manglende dosis insulin for at sænke blodsukkeret ved at reducere dannelsen i leveren. Insulin aspart, som er en del af Novorapid, er hurtigere og kraftigere end det naturlige hormon, men har en kortvarig effekt.

Ud over at reducere mængden af ​​produceret glukose har lægemidlet følgende virkninger:

  • fremskynder cellulær metabolisme,
  • forbedrer absorptionen af ​​hormonet i fedtvæv,
  • forbedrer glykogenesearbejdet.

Produktet fås i form af en pen med udskiftelige patroner (3 ml opløsning indeni) til subkutan injektion. En patron er tilstrækkelig til gennemsnitligt 3 injektioner.

Virkningen af ​​lægemidlet mærkes 10-15 minutter efter administration og varer i 5 timer. Den højeste koncentration af insulin observeres 1-2 timer efter injektionen. Novorapid ordineres i duet med langtidsvirkende insulin.

Det terapeutiske behandlingsregime er udviklet og udpeget af en endokrinolog, det er strengt forbudt at træffe en beslutning om at vælge et lægemiddel alene!

Bivirkninger, der kan forårsages under brug af Novorapid:

  • øget svedtendens,
  • øget angst,
  • kvalme, opkastning,
  • cardiopalmus,
  • hovedpine,
  • den stærkeste følelse af sult,
  • nervøsitet,
  • kortvarig blindhed.

De anførte bivirkninger kan tilskrives manifestationen af ​​hypoglykæmi, men på grund af den korte varighed af Novorapids handling reduceres risikoen for dets forekomst. Nogle patienter oplever et tab af styrke på grund af et fald i tryk, allergiske reaktioner i form af ødem og hududslæt.

Apidra

Apidra er en analog af naturligt kort insulin til subkutan administration. Det bruges til behandling af type 1 og type 2 diabetes. På kort tid reducerer det niveauet af glukose i blodet og blokerer dets produktion i leveren. Midlet begynder at virke 5-10 minutter efter administration. Den maksimale koncentration af hormonet i blodet observeres i 1,5-2 timer. Effekten varer 3-4 timer. Denne kortvarige effekt af lægemidlet reducerer risikoen for hypoglykæmi til nul..

Diabetikere, der bruger Apidra, kan lette strengheden af ​​en diæt med lavt kulhydratindhold og tillade sig noget velsmagende.

Bivirkninger, der kan forårsages under behandling med Apidra:

  • hypoglykæmi (sjældent, hvis den enkelte dosis overskrides), kan føre til døden,
  • kløe i huden,
  • nældefeber,
  • forværret vejrtrækning,
  • hævelse.

Allergiske reaktioner skal stoppes i tide for at undgå anafylaktisk chok.

De vigtigste forskelle mellem stoffer

Forberedelser - analoger af kort insulin er nødvendige for hurtig normalisering og lindring af stigninger i blodsukkerniveauet. Et skarpt sukkerhopp kan forekomme på grund af diabetikers forbrug af hurtige kulhydrater. Novorapid eller Apidra oprettes for hurtigt at bringe blodsukkerniveauet tilbage til det normale, hvis de pludselig stiger.

Ifølge statistikker dør mere end 2.000.000 mennesker i den moderne verden af ​​diabetes mellitus og de komplikationer, det medfører!

Ifølge handlingsprincippet er stofferne Apidra og Novorapid ens. Begge produkter produceres i Europa, tilhører samme priskategori, men der er stadig forskelle:

  • Apidra indeholder ikke zink, men der er polysorbat. På grund af dette er stoffet ubelejligt at bruge i insulinpumper, da de bliver tilstoppede..
  • Den daglige dosis af lægemidlet Apidra er 25-30% mindre end Novorapid.
  • Novorapid har den mest varige virkning.
  • Novorapid kan købes i en mere bekvem form af patroner, der kan bruges i en sprøjte med enhver trinstørrelse. Dette er vigtigt for patienter, der har brug for en minimal dosis insulin..

Den eneste signifikante forskel mellem disse lægemidler er, at Apidru ikke kan tages af børn under 6 år under graviditet og planlægning.!

Novorapid og Apidra er udskiftelige lægemidler med undtagelse af de anførte forskelle. Det anbefales ikke at skifte en type insulin til en anden uden medicinsk indikation..

Udtalelse fra læger

Endokrinologernes præferencer for, hvad der er bedst for type 1-diabetes, Apidru eller Novorapid, er forskellige. Der er en opfattelse af, at Apidra er hurtigere, hurtigere stopper springet i glukose, så det ordineres oftere til mennesker med en uregelmæssig spiseplan.

Feedback fra endokrinologer om brugen af ​​stoffer i arbejde med patienter:

Irina, 38 år, endokrinolog, Moskva

Jeg ordinerer Apidra at bruge før måltider til de fleste af mine type 1- og type 2-diabetespatienter, da det er den sidste af de korte insuliner på markedet og giver hurtigere resultater. Derudover bemærkede jeg, at patienter praktisk talt ikke har uplanlagte toppe på det. Apidra bruges ofte i kombinationsbehandling med længere insulin. Jeg vælger kun andre lignende stoffer til kontraindikationer eller når bivirkninger optræder.

Sergey, 65 år, endokrinolog, Nizhny Novgorod

Lægemidlet Apidra anbefales ikke til brug i pumper, da det krystalliserer stærkt. Novorapid og Apidra er ret udskiftelige. De vigtigste indikationer for at tage Novorapid: hyppige og høje toppe i blodsukkeret, anvendelse til børn under 6 år under planlægning og under graviditet. I andre tilfælde kan du bruge Apidra, da stoffet har en reduceret risiko for hypoglykæmi på grund af kortvarig handling.

Læger ordinerer ikke lægemidlet Apidra til behandling af diabetes til kvinder, når de planlægger undfangelse og graviditet, til børn under 6 år, da der ikke er nogen kliniske undersøgelser.

Anmeldelser af diabetikere

Lægemidlerne Apidra og Novorpid er meget ens. Virkningen og effektiviteten af ​​lægemidler afhænger af de individuelle egenskaber ved patientens krop, på diabetesstadiet og den krævede dosis erstatningsterapi og tilbøjeligheden til allergiske reaktioner. Mange diabetikere bemærker bivirkningen af ​​døsighed fra Novorapid og hovedpine fra Apidra..

Oleg, 25 år, Smolensk

Injiceret Apidru i 1,5 år som ordineret af en læge, lægemidlet normaliserer sukkerindholdet før måltider, insulin kan sættes før måltiderne og ikke vente på tid. Forvirret af faldet i effekten: Efter 3 timer hopper glukosen igen. Jeg skiftede til Novorapid, de giver mig ikke recept, jeg køber det selv, men jeg får et mere stabilt fald i glukose, og jeg er måske ikke konstant bekymret for min tilstand.

Nina, 32 år gammel, Dmitrov

Jeg har haft diabetes i mange år, har skiftet medicin 5 gange og forsøgt at finde det, der passer mig. Novorapid passer mig, passer mig, fordi den sælges i patroner, jeg sætter dem i et håndtag med et kort slag (0,5). Lægemidlet gives gratis på recept, men nogle gange skal du købe det selv. Under graviditeten brugte jeg også Novorapid, barnet blev født sundt.

Insulin NovoRapid FlexPen sprøjtepen - gennemgang

Epidemi fra det 21. århundrede og min kamp mod det! En detaljeret gennemgang af det ultrakortvirkende lægemiddel NovoRapid og råd til uerfarne diabetikere.

Sygdommen fanger et stigende antal mennesker på vores planet i dens sejre poter og sparer hverken voksne eller babyer. En sygdom, som der ikke er nogen pålidelig forebyggelse mod og ingen kur mod. Epidemi fra det 21. århundrede!

Alt dette handler om insulinafhængig diabetes mellitus (type 1). Alt, hvad almindelige mennesker kender, som ikke blev ramt af denne ulykke, er, at du ikke kan spise slik. Lad os finde ud af, om dette er tilfældet.

Tæller brødenheder, injektioner flere gange om dagen, en stiv diæt med lavt kulhydratindhold, frygt for tidlige komplikationer, dette er hvad der venter dem, der har diabetes. Men tro mig, der er ingen grund til fortvivlelse, du kan leve med det. Sygdom blev bare en måde at leve på.

Lægen ordinerede mig 10 enheder Lantus om aftenen og 3 gange om dagen til 6-7 enheder Novorapid. Jeg havde fuld kontrol med et glukometer, men sukkeret sprang stadig.

Inspireret af materialerne fra webstedet [link] begyndte jeg at justere min behandling. Selvfølgelig er det stadig ikke rigtig vellykket for mig at holde sig til en fuld diæt med lavt kulhydratindhold, som de rådgiver. Men på den anden side reducerede jeg dosis af Novorapid betydeligt: ​​2 enheder om morgenen og 4-5 enheder til frokost og middag..

Lægemidlet sælges i en meget bekvem opbevaring i køleskabet, emballering af 5 sprøjtepenne, 3 ml hver (jeg køber for 1834 rubler). Nåle er ikke inkluderet, du skal købe separat.

Dette lægemiddel er en ny generation, ultra-kortvirkende, hvilket betyder, at du efter injektionen ikke behøver at vente, indtil der er gået 10-30 minutter for at spise. Det er kun muligt at skifte fra et lægemiddel til et andet som ordineret af en læge, da Novorapid er 2 gange kraftigere end kortvirkende lægemidler. På grund af dette kræves mindre doser.

Administration og doser fra de officielle instruktioner:

Typisk er det individuelle daglige behov for insulin hos voksne og børn fra 0,5 til 1 U / kg kropsvægt. Når lægemidlet administreres før måltider, kan behovet for insulin tilvejebringes af lægemidlet NovoRapid® FlexPen® med 50-70%, det resterende behov for insulin tilvejebringes med langtidsvirkende insulin.

NovoRapid® FlexPen® har en hurtigere start og kortere virkningstid end opløseligt humant insulin. På grund af dets hurtigere indtræden af ​​handling bør NovoRapid® FlexPen® som regel indgives umiddelbart før et måltid, hvis nødvendigt, kan det indgives kort efter et måltid..

Injicér aldrig faste doser, i det mindste beregner du brødenhederne omtrent, det er ikke så svært, hvis du finder ud af det. Ellers er det ikke nok, eller der vil være en overdosis.

Den bestemte dosis, der kræves til en insulinoverdosis, er ikke fastlagt, men hypoglykæmi kan udvikles gradvist, hvis doserne er for høje i forhold til patientens behov.

- Patienten kan selv eliminere mild hypoglykæmi ved at indtage glukose eller mad indeholdende sukker.
- I tilfælde af svær hypoglykæmi, når patienten er bevidstløs, skal 0,5 mg til 1 mg glukagon administreres intramuskulært eller subkutant (kan administreres af en uddannet person) eller intravenøs glukose (dextrose) opløsning (kan kun administreres af en sundhedsperson).

Øget individuel følsomhed over for insulin asgart eller nogen af ​​komponenterne i lægemidlet

Det anbefales ikke at bruge NovoRapid® FlexPen® til børn under 2 år, fordi der er ikke udført kliniske studier på børn under 2 år.

Vær forsigtig, lager og brugt sprøjte opbevares forskelligt!

Opbevares mellem 2 ° C og 8 ° C (i køleskab), men ikke i nærheden af ​​fryseren. Må ikke fryses.
For at beskytte mod lys skal du opbevare pennen med hætten på..
Opbevar ikke sprøjtepenne med det medikament, der er brugt eller medbragt som reserve i køleskabet. Opbevares ved en temperatur, der ikke overstiger 30 ° C. Brug inden for 4 uger.

Actrapid nm anmeldelser

  • Del en anmeldelse
  • Svar til forfatteren
  • Enig med forfatteren
  • Uenig med forfatteren
  • Brokke sig
  • Gennemgangsside

Actrapid nm er et kortvirkende lægemiddel (lægemiddelhandling begynder om 30 minutter). Den maksimale effekt opnås mellem 2,5-5 timer efter administration. Virkningen af ​​lægemidlet varer 8 timer. Det absorberes hurtigere på injektionsstedet sammenlignet med Actrapid og Actrapid MS.

Indikationer til brug:

Insulinafhængige former for diabetes mellitus. I betragtning af det hurtige. flere detaljer

"Jeg må hellere købe med min egen." Diabetikere skiftes til russiske insuliner

Patienter med diabetes mellitus i forskellige regioner i Rusland begyndte at få indenlandsk insulin i stedet for de sædvanlige europæiske lægemidler. Diabetikere af den første type slår alarm: udskiftning af det originale insulin med et biosimilar uden medicinsk tilsyn kan føre til alvorlige allergier og udvikling af komplikationer. Patienter står over for et valg: at beslutte et ukontrolleret helbredsforsøg eller at købe insulin på egen regning og bruge en masse penge.

Nogle af de originale insuliner, såsom Lantus (internationalt ikke-navn - insulin Glargin), Humalog (insulin Lispro), har afsluttet deres patentbeskyttelse. Novorapid (insulin Aspart) patentbeskyttelse slutter næste sommer. Dette betyder, at enhver lægemiddelproducent har ret til at oprette sin egen version - den såkaldte biosimilar. Biosimilarer består ikke fulde kliniske forsøg.

Det russiske firma Geropharm producerer allerede biosimilarer af Glargin og Lispro - Ringlar og Rinleese. Om sommeren er Geropharm klar til at lancere et biosimilar Novorapid (insulin Aspart) på markedet - insulin Rinasp.

Problemet er, at biosimilar, i modsætning til generiske stoffer (analoger til kemisk syntetiserede lægemidler), ikke kan gøres helt identiske med originalen. Dette er medicinsk bioteknologi - en metode til fremstilling af et lægemiddel fra levende celler (bakterier, vira, svampe), hvor produktionsbetingelserne har en betydelig indvirkning på lægemidlets effektivitet. Derfor mener forskere, "den forkortede registreringsprocedure, der er vedtaget for generiske stoffer, er uacceptabel for biosimilars.".

Regionale ministerier og sundhedsudvalg køber dog medicin under det internationale ikke-beskyttede navn, dvs. insulinafhængige patienter får muligvis ikke det sædvanlige originale lægemiddel, men et nyt biosimilar. Og hvis du ser på indkøb, for eksempel i Saratov-regionen, har biosimilar Glargin produceret af Ufa allerede erstattet den originale Lantus.

Humalog vil ikke være?

I slutningen af ​​november vendte Aleksey Pustovalov fra Voronezh sig til Saratov-samfundet af forældre til børn med diabetes mellitus: hans søn fik ikke længere ordineret insulin Humalog. De sagde - ikke på lager og vises ikke i den nærmeste fremtid.

- Vi indsamlede leveringen af ​​Humalog (dette er et ultrakort insulin, som vi injicerer til vores søn "til mad") fra diabetessamfund i hele landet, - forklarer Alexey. - Gudskelov, folk nægter ikke hjælp - nu har vi en reserve til de næste seks måneder. Dette vil dog ikke redde os. Voronezh-endokrinologer siger, at der efter nytår ikke vil være mere Humalog, de vil købe hans biosignal af russisk produktion. Derfor overfører vi vores søn til Novorapid på råd fra læger.

I Karelia er den biologiske analog af Humalog - insulin Rinleys fra det russiske firma "Geropharm" - blevet udstedt til patienter med diabetes mellitus siden oktober i år. Olga Okhotnikova, hvis ni-årige datter har haft diabetes i fem år, driver VKontakte-gruppen "DIA Petrozavodsk".

- I Karelia besluttede de tilsyneladende at gennemføre et eksperiment: babyer overføres til russisk insulin, - siger hun. - I oktober begyndte børn at give Rinleese ud. Forældrene nægter. De foretrækker at købe originale stoffer for egen regning.

I Saratov-regionen og Altai-området begyndte forældre til diabetiske børn i stedet for Lantus - langtidsvirkende insulin - at udstede dets biosimilar Glargin, fremstillet af UfaVITA.


”Jeg tog det naturligvis ikke,” siger Yulia Novokhatnyaya fra Aleisk, Altai Territory. - Selvom apoteket forklarede, at Lantus og Glargin er det samme. Jeg begyndte at ringe til den regionale sundhedsafdeling. De sagde, at de var nødt til at gennemgå en lægeundersøgelse. Endokrinologen skal skrive en konklusion, hvorfor dette særlige insulin ikke er egnet. Og til dette skal du prøve det, "måske gør det." Men jeg vil ikke eksperimentere med et barn.

I Saratov-regionen anbefaler endokrinologer at opgive lægemidlet til indenlandsk produktion, hvis udskrivning fra hospitalet ikke angiver det aktive stof, men lægemidlets handelsnavn.

Hovedskade ved at ændre insulin

Tatyana Petrova fra Saratov er overbevist om, at overgangen fra insulin til insulin skal være under opsyn af en læge. Hendes søn blev syg med type 1-diabetes for 13 år siden. Med insulin lykkedes det Novorapid at etablere god kompensation og undgå alvorlig hypoglykæmi (lavt blodsukker, fyldt med bevidsthedstab og endda koma. - Ca. MS). Den eneste gang drengen blev tvunget til at skifte stof, og det endte med skade.

- Mit barn har en ejendommelighed - hans insulin "udfolder sig" (begynder at virke. - Ca. RS) meget hurtigt, - forklarer Tatiana. - Han injicerer stoffet efter at have spist. Engang var Novorapid fraværende i Saratov i lang tid. Og vi blev rådet til at prøve Humalog. Et særpræg ved dette insulin er, at det virker hurtigere. Mit barn var forsikret - han holdt pause efter at have spist, injicerede insulin. Står og taler normalt til mig. Og pludselig bukkede han på et øjeblik tilbage og faldt på gulvet. Selv efter at have spist, lykkedes det Humalog at køre ham ind i svær hypoglykæmi. Resultatet er en hovedskade og en slået finger på hans højre hånd. Siden da har jeg lovet - ingen eksperimenter, jeg vil hellere købe for mine egne.

Tatyana er sikker på, at du ikke bare kan erstatte det originale lægemiddel med dets biosimilar. Med videnskabelige artikler i hånden viser hun, at et biosimilar kan være meget forskelligt i dets virkning fra originalen..

”Det er ikke svært at samle ethvert molekyle af et stof,” siger hun. - Spørgsmålet er i graden af ​​oprensning af stoffet - hvor mange protein "haler" der forbliver der, der fremkalder allergier, og hvilke konserveringsmidler der vil blive brugt, hvilket også kan forårsage en reaktion. Jo lavere rensningsgrad, jo billigere er produktionen.

- Jeg har et spørgsmål: hvorfor er vores biosimilarer næsten to gange billigere end originalerne? - spørger Dina Dominova fra Moskva, en diabetiker med 23 års erfaring. - Hvad sparer producenterne på, og vil disse besparelser komme til mig sidelæns? Jeg har ret til at vide det.

Ingen af ​​diabetikerne har set kliniske studier af russiske biosimilarer af insuliner, bemærker Dina. Og uden kliniske forsøg er det umuligt at forudsige, hvordan det biolignende vil fungere..

”Mens resultaterne af kliniske forsøg med Humalog, Novorapid, Apidra og andre originale insuliner er offentligt tilgængelige, er der ingen for biosimilarer produceret i Rusland,” forklarer Dina Dominova. ”Desuden har jeg en insulinpumpe. Pumpestudier af disse lægemidler er ikke udført i princippet.

- Men hvad er forskellen, hvis det i det væsentlige er det samme insulin - Lizpro ændres til Lizpro og Glargin til Glargin? Hvorfor er producenten vigtig?

- Efter indførelsen af ​​sanktioner har vi i Rusland produkter kaldet "ost" og "brød". Men ligner denne "ost" normal ost? Insulin er ikke mad, det er et lægemiddel, hvor mit helbred og liv afhænger af tilgængeligheden og kvaliteten.

"Vi arbejdede ikke med biosimilars"

- For at være ærlig kan jeg stadig ikke sige noget om biosimilars - siger Nadezhda Raigorodskaya, en børneendokrinolog, MD, fra Saratov. - Vi arbejdede ikke med dem, vi har endnu ikke oplysninger og erfaring med anvendelse. Men for et par år siden var der en lignende situation med væksthormonet Rostan. Før udseendet ordinerede vi væksthormoner fra europæiske producenter. Da et husholdningsstof dukkede op, var der en forsigtig holdning til det. Men brugen af ​​den blev diskuteret bredt, og vores patienter deltog i kliniske forsøg. Der gik flere år, før opmærksomheden forsvandt, og patienterne begyndte at bruge den uden frygt. Det har etableret sig som et godt stof - børn vokser af det, vi observerer ingen bivirkninger. Der er selvfølgelig dem, der gerne vil bruge europæiske stoffer. Men nu er kun Rostan ordineret.

Væksthormonhistorien er et yndlingsargument for talsmænd for importerstatning i lægemidler. Men han overbeviser ikke helt diabetikere.

- Valentina Peterkova (akademiker fra det russiske videnskabsakademi, specialist i barndomsdiabetes. - RS-note) talte på Diabetesdagen i Forskerhuset i Moskva - siger Dina Dominova. - Hun fortalte os høfligt, at vi allerede havde gennemgået dette med væksthormon, da alle, der havde brug for det, blev overført til et indenlandsk stof. Der var meget indignation, men alligevel blev alle overført til ham. Var der et alternativ, spurgte vi. Nej, der var ikke noget alternativ. De importerede hormoner stoppede simpelthen med at blive importeret til Rusland. Når du har et valg - at injicere mindst et eller flere lægemidler, er det klart, at du i det mindste vælger noget. Hun sagde desuden, at hvis du er allergisk over for biosimilar, kom til os på Endocrinological Research Center (ENC), vi finder ud af det. F.eks. Skal et barn eller en voksen fra Vladivostok, Sakhalin, først få henvisning, vente tre måneder i kø, flyve til Moskva og starte en undersøgelse. Og hvad skal jeg gøre disse tre måneder, som du venter i kø? Injicere et lægemiddel, du er allergisk over for? Eller køb til din?

Uden undtagelse siger alle diabetikere, at der skal være frit valg af stoffer: både dem, der er klar til at prøve at skifte til russiske insuliner, og dem, der er bange.

”For os diabetikere er kompensation vigtig,” siger diabetiker og Instagram-blogger Nyura Sharikova. - Nogen kan være allergisk over for importeret insulin (som et biologisk produkt udløser ethvert insulin kroppens immunrespons. - Ca. MS). For eksempel er jeg allergisk over for mange insuliner. Så jeg er for, at vi prøver, men kun under tilsyn af læger. Og så der var et valg - at forblive på dit stof, hvis det nye ikke passer dig.

”Det faktum, at russiske insuliner er begyndt at producere, er godt,” siger Tatyana Petrova. - I tilfælde af omfattende sanktioner eller, Gud forbyder, krig, når der ikke er tid til fedt, ville jeg leve, det indenlandske stof vil være frelse. I en kritisk situation er alle midler gode, bare for at overleve. Men når patienten har justeret kompensationen i flere måneder eller år, beregner han alle doser, koefficienter og pauser på hans insulin, empirisk for hvert produkt, og så modtager han endnu et insulin, som alt skal startes på først - der er lidt glæde.

Problemet er, at det offentlige indkøbssystem næsten allerede er lukket for originale europæiske eller amerikanske insuliner. I 2015 udsendte den russiske regering som led i "anti-kriseplanen" resolution nr. 1289, hvori det hedder, at hvis to russiske lægemidler med hjemmeproduktion deltager i udbuddet, er det udenlandske lægemiddel ikke længere tilladt til konkurrencen..

Karelske forældre køber allerede insulin til deres børn for egen regning. De står over for problemer selv i hovedstaden.

- I år i Moskva er det meget dårligt med Humalog, - forklarer Dina Dominova. - Om foråret, da jeg ikke kunne få stoffet på recept, købte jeg det selv. Emballagen kostede mig 2700 rubler. Jeg har brug for to sådanne pakker i en måned. Da jeg har en tredje handicapgruppe, har jeg ret til pension - det er 5400 rubler.

For at opnå god kompensation og følgelig leve uden komplikationer så længe som muligt bruger Dina kun 20 tusind om måneden på diabetesbehandling. Dette beløb inkluderer køb af teststrimler, vedligeholdelse af kontinuerlig blodsukkermåling, køb af forbrugsvarer til din insulinpumpe. Og selvom forbrugsstoffer til pumpen siden 2019 skal betales af det føderale budget, begyndte ikke alle diabetikere på pumpeterapi at modtage det i begyndelsen af ​​året..

”Mange af os fik først de første forbrugsvarer i november,” siger Dina. - Hvis der tilsættes insuliner til dette, vil mængden til diabetes alene være 25 tusind rubler. Men du skal stadig gennemgå en regelmæssig undersøgelse - for at kontrollere øjne, nyrer. Med al respekt for gratis medicin er det på et lavt niveau. Omkostningerne ved en konsultation med en simpel læge ved ESC er 2500 rubler. Jo højere lægens rang er, jo højere er omkostningerne pr. Aftale. Og så hvis der opstår komplikationer, koster behandlingen også penge. Hvor mange penge jeg bruger på at holde min krop i en acceptabel tilstand, har jeg svært ved at beregne. Men jeg har ikke noget valg.

På grund af den politiske situation

Imidlertid får ikke alle diabetikere panik. I november offentliggjorde Nyura Sharikova adskillige indlæg på sin Instagram-blog @dia_status om introduktionen af ​​biosimilarer af insulin produceret af russiske virksomheder.

Russiske insuliner fremstillet af Geropharm, Medsintez, Pharmstandard bestod vellykkede kliniske forsøg. Sundhedsministeriet udstedte registreringscertifikater for dem, og de blev medtaget i lægemiddelregistret. I mange regioner købes der allerede russiske insuliner. uden deres udenlandske kolleger VIGTIGT AT VIDE! Russiske insuliner overholder GMP-standarder. Dette betyder, at lægemidlet er af ordentlig kvalitet (opfylder kravene i standarden), svarer til analoger, og det kan bruges. GMP er en seriøs standard. Det er tidligt at få panik, og det er ubrugeligt: ​​fra panik ingen er nogensinde blevet bedre. Først skal du finde ud af det, "skrev hun.

- Russisk insulin vil stadig være, det er nytteløst at kæmpe mod dets udseende, og det er ikke nødvendigt, - forklarer hun sin holdning. - De får diabetikere. Og det er godt. Det er godt, at der er et firma ved navn Geropharm, der beskæftiger sig med videnskabelig forskning og produktion af insuliner. Alle ved, hvad vores politiske situation er nu. Ikke i dag eller i morgen vil de næste sanktioner blive annonceret, og det er muligt - det er meget muligt - at indføre et forbud mod alle udenlandske lægemidler generelt eller en eller anden komponent af insulin. Og vi diabetikere bliver enten nødt til at dø eller skifte til et hurtigt hurtigt tilberedt, uprøvet lægemiddel. Vi har ikke længere et valg. Derfor er jeg for husholdningsinsulin, så vi i enhver situation får medicin.

Ifølge bloggeren eskalerer situationen omkring indenlandske insuliner på grund af det faktum, at farmaceutiske virksomheder nægter at offentliggøre resultaterne af kliniske forsøg. Nu søger Nyura og flere af hendes venner et møde med repræsentanter for firmaet "Geropharm" og et svar på et spørgsmål om de kliniske forsøg. Indtil videre giver Geropharm ikke svar.

Sammensætningen og formen af ​​insulin "Apidra Solostar", dets pris og anmeldelser af diabetikere, analoger

Insulin "Apidra Solostar" er et farmaceutisk insulinpræparat baseret på human insulin med en kort effekt. Det er beregnet til behandling af insulinafhængig diabetes mellitus. Patologi er ret almindelig, og patienter med denne diagnose skal bruge lignende stoffer gennem hele deres liv..

Sammensætning

Farmakologisk virkning af "Apidra" er hypoglykæmisk. Dette er en opløsning til subkutan administration, den aktive ingrediens er insulin glulisin - 100 E pr. 1 ml. Ikke-proprietært internationalt navn "Apidra" (INN) - glulisininsulin.

Af hjælpestofferne inkluderer sammensætningen:

  • metacresol;
  • tromethamin;
  • natriumchlorid;
  • natriumhydroxid;
  • polysorbat 20;
  • saltsyre;
  • vand til injektionsvæsker.

Frigør formular

Opløsningen er en farveløs gennemsigtig væske. "Apidra" er en rekombinant analog af humant insulin, men det virker hurtigere og ikke så længe med hensyn til den samlede effekt. Lægemidlet præsenteres i radarhåndbogen som kort insulin.

Opløsningen findes i patroner til specielle sprøjtepenne. En cylinderampul indeholder 3 ml af lægemidlet, den kan ikke udskiftes. Opbevar insulin i køleskabet uden at fryse. Tag pennen et par timer ud inden den første injektion, så medicinen bliver stuetemperatur.

Farmakodynamik og farmakokinetik

Den signifikante virkning af lægemidlet er at regulere metaboliske processer forbundet med glukose. Insulin reducerer sukkerkoncentrationen ved at stimulere glukoseoptagelse i perifere væv - muskler og fedt.

Insulin hæmmer også produktionen af ​​glukose i leveren, bremser proteolyse, lipolyse, øger proteinproduktionen.

Kliniske studier af diabetespatienter har vist, at subkutane injektioner virker hurtigere, men effekten er mindre i samlet tid sammenlignet med deres opløselige humane insulin.

Injektionen gives 2 minutter før et måltid for at sikre korrekt glykæmisk kontrol. Når det administreres efter et måltid 15 minutter senere, hjælper det med at kontrollere blodsukkeret. Lægemidlet opbevares i blodet i 98 minutter. Handlingstid 4-6 timer.

Glulisin udskilles hurtigere end opløseligt humant insulin. Halveringstiden er 42 minutter.

Indikationer og kontraindikationer

I henhold til manualen til lægemidlet er det kun ordineret til diabetes, hvis forløb kræver administration af et insulinlægemiddel. En vigtig kontraindikation er børn under 6 år..

Lægemidlet ordineres kun efter patientens detaljerede laboratoriediagnose. Behovet for at bruge insulin, dets dosis er fastlagt af lægen i overensstemmelse med resultaterne af undersøgelsen og symptomerne på patologien. Ukontrolleret brug kan fremkalde irreversible komplikationer.

En absolut kontraindikation af lægemidlet er hypoglykæmi og allergi over for komponenterne i dets sammensætning..

Apidra kan anvendes under amning og graviditet. Kliniske undersøgelser har bevist lægemidlets sikkerhed, især med nøje overholdelse af alle de regler, der er fastlagt af endokrinologen.

Bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger inkluderer hypoglykæmi. Det er normalt forbundet med en overdosis af medicin. Et angreb med for meget sukkerreduktion ledsages af rysten, overexcitation og svaghed. Alvorligheden af ​​tilstanden er indikeret af svær takykardi.

På injektionsstedet kan reaktioner forekomme - hævelse, udslæt, rødme. Alle går væk alene efter 2 ugers brug. Alvorlige systemiske allergier er meget sjældne og signaliserer behovet for presserende lægemiddeludskiftning.

I beskrivelsen af ​​lægemidlet er det angivet, at en overtrædelse af injektionsteknikken og de individuelle egenskaber ved det subkutane væv ofte forårsager lipodystrofi.

Dosering og overdosering

Lægemidlet skal administreres maksimalt 15 minutter før et måltid eller umiddelbart efter det. "Apidra" bruges i forskellige ordninger for insulinbehandling - med insulin af middelvarig eller langvarig medicin. Desuden ordineres "Apidra" i kombination med orale lægemidler, der sænker blodsukkeret. Doser vælges af en endokrinolog.

Indfør "Apidru" subkutant eller ved kontinuerlig infusion i det subkutane fedt med et pumpesystem.

Injektioner foretages i underlivet, skuldrene, hofterne. Kontinuerlig infusion gives kun til maven. Det er nødvendigt konstant at ændre stedet for injektion og infusion, de skiftes med hver efterfølgende injektion. Absorptionshastigheden, dens begyndelse og varighed er påvirket af:

  • injektionssted
  • fysisk træning;
  • kropsegenskaber;
  • tidspunkt for introduktion osv...

Når det injiceres i maven, er absorptionen hurtigere.

For at forhindre lægemidlet i at komme ind i blodkaret skal du følge de forholdsregler, som lægen skal beskrive, når han underviser i diabetisk injektionsteknik. Efter injektionen er det forbudt at massere dette sted..

Det er kun tilladt at blande "Apidru" med insulin isophan. Bland ikke, når du bruger en pumpe.

Ved overdreven indtagelse af insulin i kroppen øges risikoen for et angreb af hypoglykæmi. Mild form stoppes hurtigt ved at tage glukose eller mad med sukker, en sukkerterning. I denne henseende skal diabetikere altid have sukker eller noget sødt med enkle kulhydrater, sød juice osv..

En alvorlig form, der manifesteres af kramper, neurologiske lidelser, koma, kan stoppes ved administration af glukagon intramuskulært eller subkutant såvel som en koncentreret dextroseopløsning. Kun en specialist bør give injektioner. Når bevidstheden er genoprettet, skal du spise noget med enkle kulhydrater for at forhindre gentagelse af angrebet, som kan genoptages straks efter at du har det bedre. Patienten forbliver også på hospitalet i et stykke tid, så lægen konstant kan overvåge og overvåge sin patient..

Interaktion

Der er ikke udført farmakologiske interaktionsundersøgelser for Apidra insulin. Baseret på empirisk viden om analoger er udviklingen af ​​et klinisk signifikant farmakokinetisk interaktionsresultat minimalt muligt. Nogle stoffer i sammensætningen af ​​lægemidler kan påvirke processerne for glukosemetabolisme, og derfor er det undertiden nødvendigt at justere dosis af insulin.

Følgende stoffer forbedrer den hypoglykæmiske virkning af Apidra:

  • hypoglykæmiske lægemidler til oral administration;
  • fibrater;
  • disopyramid;
  • fluoxetin;
  • pentoxifyllin;
  • aspirin;
  • sulfa antimikrobielle lægemidler.

Den hypoglykæmiske virkning kan reduceres ved:

  • danazol;
  • somatotropin;
  • proteasehæmmere;
  • østrogener
  • skjoldbruskkirtelhormoner;
  • sympatomimetika.

Alkohol, lithiumsalte, betablokkere, clonidin kan også svække lægemidlets effektivitet og fremkalde et angreb af hypoglykæmi og efterfølgende hyperglykæmi.

Analoger

Substitutter og analoger af lægemidlet er vist i tabellen.

Insulin navnOmkostninger, producentFunktioner / Aktivt stof
"Humalog"Fra 1600 til 2200 rub., FrankrigHovedkomponenten - insulin lispro, regulerer glukosemetabolisme og forbedrer proteinsyntese, frigives i suspension og opløsning.
"Humulin NPH"Fra 150 til 1300 rubler, SchweizDen aktive ingrediens er insulin isophan, det hjælper med effektivt at kontrollere niveauet af glykæmi, det produceres i patroner til en sprøjtepen, det er tilladt under graviditet.

Kan forårsage generaliseret kløe.

"Actrapid"Fra 350 til 1200 rubler, DanmarkKortvirkende insulin gives, når andre lægemidler ikke har opnået de forventede resultater. Aktiverer intracellulære processer, frigivet i opløsning.

Høje risici for lipodystrofi, dosis skal justeres under træning.

Anmeldelser

Jeg injicerer stoffet "Apidra Solostar" et par minutter før måltiderne. Handlingen er meget hurtig, det er praktisk for mig. Også praktisk til brug i sprøjtepenne. Under brugen af ​​bivirkninger optrådte ikke engang en gang.

For ikke så længe siden blev jeg overført til stoffet "Apidra". Det fungerer godt og hurtigt, glukose er normalt. Jeg bruger insulin inden jeg spiser, og jeg har ikke bemærket noget ubehag på injektionsstedet. Jeg har brugt dette insulin i 6 måneder, jeg er tilfreds med stoffet.

Alexandra, 65 år gammel

En pakke med specielle Apidra-sprøjter koster ca. 2100 rubler. Lægemidlets uåbnede holdbarhed er 2 år i køleskabet. For at reducere sandsynligheden for lipodystrofi opvarmes lægemidlet til stuetemperatur inden brug. Du kan gemme åbnede lægemidler i 4 uger et sted, hvor solen ikke kommer til en temperatur, der ikke er højere end 25 grader.

Konklusion

Endokrinologer er af den opfattelse, at diabetes mellitus ikke kun er en patologi, men en livsstil. Det involverer obligatorisk brug af stoffer, overholdelse af reglerne for udarbejdelse af en diæt. Omhyggelig overholdelse af alle anbefalinger og det korrekte doseringsvalg er nøglen til en høj livskvalitet, selv med en sådan diagnose. Apidra hjælper mange diabetikere med at føle sig bedre og glemme sukkerstød.

Top